Daging Jangat

Posted by GameMaster | 11/29/2007 | 0 comments »
Page ini telah dilawat sebanyak:



Pernah dengar atau pernah makan daging jangat. Daging ini diambil dari kaki lembu yang tidak dibuang kulit. Bahagiannya dari kuku hingga ke lutut. Mula-mula bahagian ini dipanggang dalam api kemudian dikikis kulitnya. Masa memanggang kulit kaki tadi akan kelihatan seperti hangus, barulah boleh dikikis kulitnya sehingga kelihatan putih. Selepas itu, sejukkan dan dipotong daging tersebut sebesar ibu jari. Kenapa nak panggang samapai hangus. Jawapannya untuk memasakkan daging tersebut dan memudahkan kita mengikis untuk memisah untuk kulit luar. Masa proses membakar dan mengikis, mengambil masa yang agak panjang. Bila hendak dimasak buat gulai, pastikan daging tersebut direndam dahulu. Ia kenyal seperti gula getah. Masakan yang terbagus masak lomak cili apa campur dengan terung masam. Nak tahu hebat tak hebat daging ini cubolah..

0 comments

Post a Comment

1. Sila komen secara berhemah.
2. Sila tinggalkan nama berserta alamat url anda.
3. Komen yang mempunyai unsur-unsur spam akan dipadam.
4. Digalakkan anda meninggalkan url dan nama berbanding login blogger.

fly.co.uk cheap flights from the uk to the whole world
Flights to Colombo Cologne Flights
Cheap Flights to Frankfurt Cheap Flight